Turisti postajajo vedno bolj zahtevni. Euromonitor, organizacija, ki spremlja in analizira svetovne smernice, opaža vedno večjo povezanost turizma z zdravjem. Počitnice ne pomenijo več le oddiha, temveč celostno obravnavo človeka – vedno več hotelov namreč ponuja programe, ki so namenjeni izboljšanju počutja: od razstrupljanja do dvigovanja ravni energije in uravnovešanja.
Prilagojeno letnemu času
“Programe prilagajamo letnemu času in človekovemu bioritmu. Pozimi se telo umiri in uravnovesi, spomladi je čas za prebujanje in vitalizacijo (telo potrebuje zagon in energijo), poleti se bolj razvajamo, jesen pa je namenjena sproščanju,” so povedali v Acquapura spaju hotela Carinzia v Mokrinah, ki se nahaja le streljaj od smučišča. “V zimski sezoni je povečano povpraševanje po masažah, sploh popoldne in zvečer po smučanju, ženske pa si privoščijo predvsem lepotne tretmaje kože,” so dodali. Prav tako je v tem času velik poudarek na savnah, večja kot je izbira savn (parna, finska, zeliščna,...) bolj obiskan bo hotel, še opažajo pri Euromonitorju.
Za otroke animacije
Prednost nastanitve je tudi, če so dovoljeni hišni ljubljenčki in če je seveda poskrbljeno za animacijo otrok, saj si starši na počitnicah zaželijo nekaj trenutkov le zase. Za hotel je tako priporočljivo, da ima otroško igralnico in organizirano varstvo. "Pri nas so ljubljenčki vsekakor dobrodošli. Za mačke in male pse je cena 10 evrov na dan, za večje pse pa 15. Otrokom je na voljo igralnica, kjer cel dan zanje skrbi animatorka ," povedo v Carinzii, kjer boste na recepciji našli prav posebnega gosta - mucko Flo, ki živi kar v hotelu. Če torej počitnikujete z otroki, bodite pozorni na oznake, kakršni sta “family hotel” in “kids friendly hotel” (družinski in otrokom prijazen
hotel).
Široka izbira prehrane
Za zadovoljitev gostov je po analizi turističnega trga pomembna tudi bogata in pestra izbira prehrane. Na meniju se morajo tako znajti tudi veganske jedi, turistom pa je všeč lokalno pridelana hrana. Tega se zavedajo tudi v verigi Falkensteiner hotelov. "Z lokalno pridelano hrano gostje spoznajo delček kulture kraja, kjer počitnikujejo, zato se trudimo, da v vsakem izmed hotelov dobijo sezonsko hrano in to kar ponuja okolje. Poudarek je tudi na dnevno sveže pripravljeni hrani, stisnjenih sadnih sokovih ter možnosti, da ustrežemo strankam pri njihovih posebnih željah kot so morebitne diete," so pojasnili.
Brez telefona in spleta
Trend, ki se sploh v poslovnem svetu vedno bolj uveljavlja, so tudi počitnice brez telefonskih in internetnih povezav. Tako ste se prisiljeni resnično odklopiti in sprostiti.