Umrla legendarna slovenska pevka, ena najbolj prepoznavnih svojega časa

Foto: YouTube
Foto: YouTube
V 83. letu starosti je umrla legendarna slovenska pevka Irena Kohont-Jamnik.
Oglej si celoten članek

Novico o smrti je za portal 24ur.com potrdila njena družina. Zadnja leta so jo pestile zdravstvene težave, a je bila njena smrt nenadna in zato nepričakovana, je za omenjeni portal povedala družinska prijateljica in dodala: "Bila je zvezda tistih let, s posebnim glasom in posebno lepoto."

Kohont-Jamnikova se je rodila v Mariboru v veliki družini, pozneje pa je z družino živela v Ljubljani. V času zlate slovenske popevke, ko je sodelovala tudi z Juretom Robežnikom in Elzo Budau, je nanizala številne uspešnice. Leta 1965 je s pesmijo Šel si mimo zmagala na Slovenski popevki, s svojim glasom pa se je zapisala v srca mnogih tiste generacije.  

 Pevka, ki se je rodila 2. novembra 1941, je bila tudi po skladbah Bil je tako prikupno zmeden, Mamaluk in Povabi me na luno kdaj.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.