Umrla dolgoletna pevka Avsenikov

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Žalostno novico je sporočil Sašo Avsenik.
Oglej si celoten članek

"Danes smo izvedeli žalostno vest, da je za vedno zaspala gospa Ema Prodnik. Pri ansamblu bratov Avsenik je delovala 20 zlatih let. Njen nežen glas in srčne interpretacije glasbe so se in se še danes dotaknejo src Slovencev in drugih prijateljev po vsem svetu. Najlepša hvala za vso ljubezen in glasbo. Počivajte v miru," je na Facebooku zapisal Sašo Avsenik.

Prodnikova je sicer kot članica zasedbe Ansambel bratov Avsenik sodelovala med letoma 1962 in 1981. V zasedbi jo je nasledila Jožica Kališnik, sama pa je nadaljevala pot v Ansamblu Rž Marjana Ogrina.

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 18:05 25. Junij 2023.

    Moj poklon , največji slovenski pevki. Njen glas bo zavedno ostal v mojih ušesih in nikoli izzvenel.

  • 14:19 25. Junij 2023.

    Poslovila se je zadnja iz zasedbe, ki delovala v letih 1961 do 1974, ko pri Avsenikih kariero zaključi Franc Koren. …

  • 12:59 25. Junij 2023.

    Naj počiva v miru. Bila je pevka ekstra klase, za nepoznavalce naj povem, da je pela tudi v Slovenija od …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.