Umrl velikan francoskega filma

Foto: EPA
Foto: EPA
V 89. letu starosti je umrl francoski igralec Alain Delon.
Oglej si celoten članek

Alain Delon je umrl obkrožen s svojimi najbližjimi, je v izjavi sporočila njegova družina. "Alain Fabien, Anouchka, Anthony, kot tudi (njegov pes) Loubo z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl naš oče," so zapisali v izjavi. Star je bil 88 let. V zadnjih letih je imel težave z zdravjem in se v javnosti ni pojavljal.

Delon je bil ena od ikon francoskega in svetovnega filma. Nekoč je veljal za enega najlepših igralcev. Nastopil je v več kot 90 filmih, med njimi so Borsalino, Rocco in njegovi bratje, Leopard, Samuraj, V zenitu sonca ...

Leta 2019 je prejel častno zlato palmo za življenjsko delo na festivalu v Cannesu. Leta 1995 je prejel častnega zlatega medveda na festivalu v Berlinu, bil je tudi prejemnik najprestižnejše francoske filmske nagrade cezar. 

Med letoma 1964 in 1969 je bil poročen s francosko igralko Nathalie Barthelemy. Pred tem je bil v razmerju z igralko Romy Schneider. Kasneje v življenju je obžaloval, da se s Schneiderjevo nista poročila, saj je bila - kot je dejal - ljubezen njegovega življenja. Delon je bil v daljšem razmerju s francosko igralko Mireille Darc (1968 - 1982) in nizozemsko manekenko Rosalie van Breemen (1987 - 2001). 

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:15 18. Avgust 2024.

    Prava legenda z veliko karizmo in talentom..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.