Umrl španski igralec Gomez

Foto: Žurnal24 Gomez v filmu Butterfly.
V starosti 86 let se je poslovil znani španski igralec Fernando Fernan Gomez, ki je zaigral v več kot 200 filmih.
Oglej si celoten članek

V Madridu je v starosti 86 let zaradi srčnega napada umrl španski igralec Fernando Fernan Gomez, ki je bil tudi režiser in pisatelj. Rodil se je sicer v Limi v Peruju, vendar je leta 1970 postal španski državljan.

Njegova bogata, skoraj 60-letna kariera obsega več kot 200 filmov, zaigral pa je z največjimi imeni španske kinematografije. Nastopil je na primer v filmih, ki sta jih režirala Carlos Saura in Pedro Almodovar. Film Zlati časi, v katerem je igral s Penelope Cruz, je leta 1992 prejel oskarja.

Gomez je za svoje delo dobil številna priznanja, med drugim leta 1995 najuglednejšo špansko nagrado princa Asturije. Prejel je tudi štiri španske nagrade goya in častnega zlatega medveda za življenjsko delo na filmskem festivalu v Berlinu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.