Umrl pisatelj Ira Levin

Foto: Žurnal24
Umrl je pisatelj Ira Levin, avtor del Rosemaryjin otrok in Fantje iz Brazilije, po katerih so posneli filmski uspešnici.
Oglej si celoten članek

V 79. letu starosti je na Manhattnu zaradi srčnega infarkta umrl pisatelj Ira Levin, znan po delih Rosemaryjin otrok in Fantje iz Brazilije, po katerih so posneli tudi filmski uspešnici. Pisatelj je v svoji dolgi karieri pisal tudi za televizijo in Broadway.

Poleg omenjenih knjig so na platno prenesli tudi njegove Stepfordske ženske (The Stepford Wives), Vročico (Sliver) in Poljub pred smrtjo (A Kiss Before Dying).

Recenzent za Newsweek Peter S. Frescott je Levinovo literaturo nekoč primerjal s pokovko: čeprav je brez hranljive vrednosti in verjetno redi, se ji ne moreš upreti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.