Umrl je Tom Petty

Foto: Profimedia
Pevec je dočakal le 66 let.
Oglej si celoten članek

Kot je povedal glasbenikov menedžer, je Petty zjutraj doživel zastoj srca, umrl pa je zvečer v bolnišnici v Los Angelesu. "V imenu družine Toma Pettyja s težkim srcem oznanjamo prezgodnjo smrt našega očeta, moža, brata, vodje in prijatelja. Umrl je mirno v krogu družine, članov skupine in prijateljev,“ je Pettyjev menedžer zapisal v izjavi za javnost.

Tom Petty & The Heartbreakers so pretekli teden končali turnejo ob svoji 40. obletnici.

Petty je odraščal v revščini. Njega in njegovo mamo je ustrahoval nasilen oče, ki je bil odvisen od alkohola. Zanj je bilo usodno srečanje z Elvisom Presleyjem, ki mu je kot otrok lahko segel v roko. V tistem trenutku se je začel zanimati za rock n' roll. Ko je bil star 17 let, je pustil šolo in začel igrati v skupini. Po razpadu skupine je Petty ustanovil novo skupino z imenom Tom Petty & The Heartbreakers, s katero se je povzpel na sam vrh glasbenih lestvic.

Petty je za seboj pustil ženo in dva otroka.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.