Umrl je igralec Pierre Brice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V 87. letu je umrl francoski igralec Pierre Brice, ki je najbolj znan po vlogi Indijanca Vinetoua.
Oglej si celoten članek

Umrl je francoski igralec Pierre Brice, ki je v 60. letih prejšnjega stoletja zaslovel z vlogo Vinetoua, indijanskega poglavarja plemena Apače. V 87. letu je umrl v bolnišnici glavnem francoskem mestu Parizu. Žalostno novico je medijem sporočil njegov odvetnik.

Igralec se je rodil 6. Februarja 1929 v francoskem mestu Brest. Leta 1962 se je začelo veliko potovanje Vinetoua, vloga, zaradi katere je požel največ slave. V filmu, ki je posnet po romanih Karla Maya, je nastopal ob Lexu Bakerju. Za vlogo poglavarja Apačev je pobral veliko nagrad, predvsem v Nemčiji. Kasneje je zaigral še v veliko drugih filmih in televizijskih serijah.

V naslednjem letu načrtujejo snemanje novejše različice Vinetouja, ki ga nameravajo posneti na istih lokacijah kot v 60. letih. To je v Paklenici, na Plitivah, v kanjonu reke Krke, na Velebitu in v kanjonu Zrmanje.

Brice je bil za svoje delo v filmski industriji in za humanitarnost odlikovan z redom francoske legije časti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    14:06 6. Junij 2015.

    Se pridružujem, sem ga sicer prebral samo enkrat in to že v osnovni šoli .. noro sem užival. V filmih …

  • 13:53 6. Junij 2015.

    . hudo.( Karla Maya mi je uspelo od leta 68 prebrat ene 4x v celoti. in moram si pogledat še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.