Umrl igralec Pete Postlethwaite

Foto: Žurnal24 Postlethwaite je bil star 64 let. (Foto: EPA)
V 64. letu starosti je umrl britanski igralec Pete Postlethwaite.
Oglej si celoten članek

Po dolgi bitki z rakom je v nedeljo zvečer umrl britanski igralec Pete Postlethwaite, o katerem je režiser Steven Spielberg nekoč dejal, da je "najboljši igralec na svetu". Postlethwaitov dolgoletni prijatelj in novinar Andrew Richardson je sporočil, da je igralec umrl v bolnišnici v Shropshiru.

Igralca pomnimo predvsem po vlogah v filmih Izvor, Amistad, Jurski park 2: Izgubljeni svet, Poslednji Mohikanec, Osmi potnik 3, Romeo in Julija, Spopad Titanov in The Town. Za vlogo po krivici obsojenega Giuseppeja Conlona v filmu V imenu očeta je bil igralec nominiran za oskarja za najboljšo stransko vlogo.

Postlethwaite, ki so mu rak diagnosticirali pred več kot 15 leti, je živel na podeželju v Shropshiru v zahodni Angliji. Bil je tudi politični aktivist, znan po svojem nasprotovanju vojni v Iraku in pozivih k reševanju problematike globalnega segrevanja ozračja. Zapustil je ženo Jacqui ter sina Willa in hčerko Lily.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.