Umrl Darth Vader

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Umrl je mečevalec Bob Anderson, olimpijec in človek, ki se je v kostumu Dartha Vaderja mečeval v številnih bitkah v znameniti sagi Vojna zvezd.
Oglej si celoten članek

Anderson, ki je dočakal 89 let in leta 1952 na olimpijskih igrah zastopal britanske barve, se je "poslovil mirno" v nedeljo v bolnišnici. "Bil je eden največjih mečevalcev na svetu ter odličen koreograf filmskih bitk, zato ga bomo pogrešali tako združenje mečevalcev kot tudi filmski svet," je dejal predsednik akademije Philip Bruce.

Anderson je meč vihtel v epizodah Imperij vrača udarec in Jedijeva vrnitev. Čeprav je Vaderja igral David Prowse, glas pa mu je posodil James Earl Jones, se je pozneje razvedelo, da se je pod njegovo preobleko pravzaprav "bojeval" Bob Anderson. "To naj bi sicer ostala skrivnost, vendar pa sem Georgeu Lucasu končno rekel, da to ni prav," je Mark Hamill, ki je igral Luka Skywalkerja, leta 1983 povedal za revijo Starlog in dodal: "Bob je tako trdo delal, da si je zaslužil priznanje."

Anderson se je po koncu poklicne kariere posvetil filmu. Med drugim je sodeloval pri filmih o Jamesu Bondu Iz Rusije z ljubeznijo in Umri kdaj drugič ter pri trilogiji Gospodar prstanov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.