Twingova okretnost za Guinnessa

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Renault twingo s 370 centimetri dolžine ni samo malček, je tudi rekorder za Guinnessovo knjigo rekordov. Je namreč avtomobil, ki se lahko obrne za 180 stopinj, čeprav ima na razpolgao le pičlih 378 centimetrov.
Oglej si celoten članek


Težko verjeti? Svetovno znani Terry Grant je pred dnevi na avtošovu v Birmingham v Veliki Britaniji uprizoril t. i. obrat J. Pri tem manevru avtomobil, ki vozi ritensko, na neki točki obrne za 180 stopinj in nadaljuje pot naprej po isti liniji. Grantu je twinga GT s 75 kW (100 KM), na katerega bodo odslej v Novem mestu še bolj ponosni, uspelo pri veliki hitrosti obrniti med dvema stenama, ki sta bili od skrajnih točk twinga v nekem trenutku oddaljeni le po štiri centimetre. Grant se je sicer doslej že 15-krat vpisal v knjigo rekordov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.