Tunini zrezki

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Ste za ribe? Tunin zrezek bo še okusnejši, če ga boste postregli z omako iz belega vina.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 4 fileji tunine (okoli 140 g)
  • 1/2 limone
  • sol
  • poper (sveže mlet)
  • oljčno olje

Za omako iz belega vina in rukole:

  • 50 g listov rukole
  • 125 ml ribjega soka ali čiste juhe
  • 125 ml belega vina (suhega)
  • 125 ml sladke smetane
  • jedilna žlica masla (hladnega)
  • vejica timijana
  • sol

Za garniranje:

  • limonine rezine
  • listi rukole

Priprava:

  • Za pripravo tuninih zrezkov z omako iz belega vina in rukole najprej liste rukole operemo pod hladno vodo, jih otresemo do suhega in drobno sesekljamo.
  • Tunine zrezke pokapljamo z limoninim sokom ter začinimo s soljo in poprom. V večji ponvi segrejemo oljčno olje in tunine zrezke na obeh straneh popečemo, vendar ne prepečemo. Zrezke shranimo na toplem.
  • Za pripravo omake iz belega vina in rukole ostanke pečenja ločimo z juho ali sokom ter zalijemo z belim vinom. Dodamo vejico timijana in pustimo, da se dobro prekuha. V omako primešamo smetano in sesekljano rukolo ter počakamo, da omaka zavre. Posodo odstavimo in odstranimo timijanovo vejico, omako pa s paličnim mešalnikom spasiramo. Primešamo hladno maslo v koščkih.
  • Tunine zrezke postrežemo na krožnikih, omako pa priložimo v majhnem vrču.

več ribjih jedi poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.