Za pripravo tuninih zrezkov z omako iz belega vina in rukole najprej liste rukole operemo pod hladno vodo, jih otresemo do suhega in drobno sesekljamo.
Tunine zrezke pokapljamo z limoninim sokom ter začinimo s soljo in poprom. V večji ponvi segrejemo oljčno olje in tunine zrezke na obeh straneh popečemo, vendar ne prepečemo. Zrezke shranimo na toplem.
Za pripravo omake iz belega vina in rukole ostanke pečenja ločimo z juho ali sokom ter zalijemo z belim vinom. Dodamo vejico timijana in pustimo, da se dobro prekuha. V omako primešamo smetano in sesekljano rukolo ter počakamo, da omaka zavre. Posodo odstavimo in odstranimo timijanovo vejico, omako pa s paličnim mešalnikom spasiramo. Primešamo hladno maslo v koščkih.
Tunine zrezke postrežemo na krožnikih, omako pa priložimo v majhnem vrču.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.