Tragična nesreča: Nemčija žaluje za zvezdniškim kuharjem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nesreča se je zgodila na Cipru.
Oglej si celoten članek

V prometni nesreči na Cipru je umrl nemški zvezdniški kuhar Michael Wollenberg, ki je dočakal le 60 let. Od njega se po družbenih omrežjih poslavljajo prijatelji. 

Gostinec Carsten Marek je za Bild povedal, da se je Wollenberg dva dni boril na intenzivnem oddelku, a je podlegel poškodbam. 

Kot pravijo njegovi prijatelji, si je kuhar v severnem delu otoka kupil hišo. "Dovolj mu je bilo Nemčije in politike. Tam je želel začeti na novo," pravijo viri. 

Wollenberg je potoval z avtodomom, za katerega je najel voznika. Med potjo je zaspal, poroča Bild. Zakaj je prišlo do čelnega trčenja s tovornjakom, še ni znano. Wollenberg je bil s sumom na poškodbo pljuč in glave prepeljan v bolnišnico v Istanbul, a je dva dni po nesreči podlegel poškodbam. Voznik avtodoma je preživel. 

Za kuharjem sedaj žaluje veliko znanih Nemcev. Njegove zabave, ki jih je prirejal z znanim organizatorjem dogodkov Michaelom Ammerjem, bodo mnogim za vedno ostale v spominu. Wollenberg, ki je bil nekoč razglašen za najboljšega ribjega kuharja na svetu, je vodil več restavracij, svojo zadnjo Wattkorn je po pisanju Bilda bogato prodal.  

Igralec Otto Waalkes je o njem dejal: "Michael je imel velik vpliv na nočno življenje v Hamburgu. Pogosto smo ga obiskovali – ko nam je denarnica to dopuščala. Bil je dober prijatelj in gostitelj; z njim smo imeli čudovite večere. Zelo ga bomo pogrešali.”

Za njim žaluje tudi nekdanji bokser Alexander Petkovic, ki pravi, da Wollenberg ni bil le dober prijatelj, ampak tudi dober človek. 

xxx
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.