Tradicionalni peteršilj

Foto: Žurnal24 Zoper slab zadah vsak dan žvečite sveže utrgane in oprane liste peteršilja. (Fot
Peteršilj je začimbnica, ki ne sme manjkati v nobeni tradicionalni evropski kuhinji. Izjemno aromatičen čaj iz peteršiljevih listov pa služi tudi kot izvrsten diuretik.
Oglej si celoten članek

Nepogrešljiva začimbnica
Navadni peteršilj je dvoletna zel, katere listi in stebla se uporabljajo kot izvrsten dodatek k jedem v evropski, ameriški in tudi azijski kuhinji. Drobno nasekljane liste in stebelca dodajamo juham, omakam, krompirju in mesu. Svetla korenina je prav tako lahko okusna dopolnitev arome juh in raznovrstnih obar.

Nasvet:
Iz olivnega olja, drobno narezanega česna in nasekljanih svežih lističev peteršilja pripravimo domačo tržaško omako, ki bo služila kot zanimiva priloga k vsem vrstam ribjih jedi. Zraven postrezite še kos sveže limone. Dober tek!

Izjemen diuretik

Čaj, pripravljen iz listov in stebelc peteršilja, služi kot izjemen diuretik. Ravno zaradi te lastnosti ga tudi zdravniki v veliki meri svetujejo pri obolenjih ledvic in mehurja. V starodavni indijanski medicini so ga uporabljali tudi kot poseben tonik za krepitev mehurja.

Peteršilj zoper slab zadah
Če imate težave s slabim ustnim zadahom, žvečite sveže utrgane in oprane liste peteršilja. Svež peteršilj prav tako vsebuje celo vrsto vitaminov, pomaga pri izkašljevanju in bolečinah v črevesju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.