Maslo stopite, kekse rahlo nadrobite ali zmeljite v multipraktiku.
Stopljeno maslo in kekse dobro premešajte in z zmesjo obložite tortni model (premera 20 centimetrov).
Pecite v pečici, ogreti na 200 stopinj, približno 5 minut. Vzemite iz pečice, ohladite, nato pa kalupe pekača namastite z oljem ali maslom.
Želatino namočite v vodi. Čokolado stopite v mleku, nato primešajte ožete lističe želatine. Mešajte, dokler se želatina ne stopi.
Iz beljakov stepite sneg. V drugi posodi zmešajte rikoto, sladko smetano, sladkor v prahu in rumenjaka. Dobljeno zmes primešajte čokoladni mešanici, na koncu nežno primešajte še sneg.
Dobljeno zmes vlijte v tortni model, ga prekrijte s plastično folijo in vsaj za nekaj ur, če se da, pa kar čez noč postavite v hladilnik.
Pred serviranjem torto po želji okrasite z malinami, čokoladnimi ostružki ...
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.