Torta iz palačink

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Torta iz palačink je lahko odlična zamisel, kako popestriti otroško zabavo, saj otroci uživajo tako pri njeni pripravi kot seveda pri sladkanju.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

Za palačinke:

  • 360 g moke (gledke)
  • 12 jajc
  • 1 ščepec soli
  • 750 ml mleka
  • olje (ali maslo)
  • 250 g sladke smetane
  • 100 g čokolade
  • 350 g maskarponeja
  • 130 g sladkorja
  • borovnice
  • banane
  • limonin sok
  • med

Priprava:

  • Torto iz palačink naredimo tako, da najprej pripravimo testo. Zanj zmešamo mleko in moko, primešamo jajca in ščepec soli. Pustimo stati okoli 20 minut.
  • Nato damo nekaj olja v nizko ponev in po ponvi zlijemo celo zajemalko testa. Takoj ko se testo loči od roba in dna, palačinko obrnemo in zapečemo na drugi strani. Tako spečemo 12 palačink.
  • Borovnice operemo in posušimo. Banane olupimo in narežemo na rezine.
  • V vodni kopeli raztopimo čokolado in sladko smetano. Maso nato ohladimo in penasto zmešamo.
  • Maskarpone zmešamo s sladkorjem in prav tako penasto zmešamo.
  • Obe masi zmešamo skupaj.
  • Eno palačinko naložimo na krožnik in jo na tanko namažemo s čokoladno maso. Na to naložimo naslednjo palačinko in jo prav tako namažemo. To ponovimo šestkrat.
  • Na šesto palačinko namažemo čokoladno kremo na debelo in po njej razdelimo borovnice in bananine rezine. Na to položimo še eno palačniko in tudi to namažemo s čokoladno maso. Uporabimo vse palačinke.
  • Za konec spet na debelo namažemo čokoladno maso ter znova razporedimo borovnice in bananine rezine.
  • Torto iz palačink položimo za nekaj ur v hladilnik in nato postrežemo.

več namigov za palačinke poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.