Torta iz palačink

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Za tiste, ki se ne morete upreti palačinkam s čokolado in ki imate radi kiselkaste robide, je današnji recept.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 10 palačink
  • 500 g maskarponeja
  • 200 g temne čokolade

Za dekoracijo:

  • 100 g robid (opranih)
  • 200 g temne čokolade (stopljene)
  • 100 ml sladke smetane
  • 30 g sladkorja

Priprava:

  • Za robidovo torto iz palačink najprej pripravimo 10 palačink.
  • Za nadev stopimo čokolado nad vodno kopeljo in jo nato malo ohladimo.
  • Penasto zmešamo maskarpone in umešamo čokolado.
  • Palačinko damo na servirni krožnik in jo na tanko premažemo s čokolado. Nato znova položimo palačinko in jo premažemo s čokolado. Postopek ponavljamo, dokler ne zmanjka palačink.
  • Za 3-4 ure postavimo v hladilnik.
  • Smetano in sladkor na pol čvrsto stepemo ter z njo premažemo vrhnjo palačinko. Po njej porazdelimo robide ter robidovo torto iz palačink prelijemo s čokolado.

Nasvet:

Namesto robid lahko za ta recept uporabimo tudi maline, borovnice ali češnje.

Več receptov za jedi z robidami poiščite tukaj!

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.