Tony v čudežni deželi

Foto: Žurnal24 Foto: Promo
The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009). Režija: Terry Gilliam. Igrajo: Heath Ledger, Johnny Depp, Colin Farrell, Jude Law, Tom Waits, Christopher Plummer, Lily Cole, Andrew Garfield.
Oglej si celoten članek

Zadnji film Terryja Gilliama, scenarista in režiserja, ki se je že večkrat vpisal v filmsko zgodovino, pa naj gre za celovečerne komedije iz montypythonovskega ciklusa, Brazil, Ribjega kralja, Dvanajst opic ali Strah in grozo v Las Vegasu, se ne bo uvrstil med njegove presežke, kljub temu pa še vedno nosi prepoznavno bizaren avtorski podpis in odlično izbrano igralsko zasedbo, v kateri so se v koži glavnega junaka Tonyja in njegovih imaginarnih alter egov zvrstili Depp, Farrell, Law in pred dvema letoma umrli Ledger, ki je v Imaginariju doktorja Parnasa odigral svojo zadnjo vlogo. Vlogo lika, ki se mora odločiti, na katero stran bo stopil v boju med materialnim in duhovnim ter dobrim in zlim, ki ga na eni strani predstavlja oče družinskega potujočega cirkusa (Christopher Plummer), na drugi pa sarkastični hudič (Tom Waits), ki v svojem imaginarnem svetu z uresničitvijo najlepših individualnih sanj ponuja izhod iz kolektivno hladne realnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.