Tofu s čilijem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zdravo kosilo pripravite s tofujem, čilijem in arašidovim oljem.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 500 g tofuja
  • 3 rdeči čiliji
  • 125 ml arašidovega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 čajna žlička nastrganega ingverja
  • 1 limeta
  • 1 žlička ribje omake
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • olje za cvrtje

Priprava:

  • Čilije sesekljajte na poljubno velike koščke, enega lahko narežete tudi na tanjše trakove. Tofu narežite na koščke. Česen zdrobite in sesekljajte, iztisnite limetin sok.
  • V keramični posodici dobro zmešajte vse sestavine (razen olja za cvrtje), tako da bodo koščki tofuja dobro prekriti z marinado. Posodico pokrijte s plastično folijo in jo vsaj štiri ure, najbolje pa čez noč, marinirajte v hladilniku.
  • V vok vlijte malo olja, ga segrejte pri visoki temperaturi in v njem postopoma popecite nekaj koščkov tofuja. Pecite jih okoli dve minuti oziroma toliko časa, da postanejo zlato rjavi. Ponudite še vroče kot okusno predjed ali kot prilogo k rižu.

več receptov s tofujem poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.