Tofu s čilijem

Foto: Žurnal24 Lahko jo pripravite kot prilogo k rižu. (Foto: Shutterstock)
Za azijsko razvajanje kot predjed ali prilogo k rižu ponudite pikanten tofu v čilijevi marinadi.
Oglej si celoten članek

Potrebujete:

  • 500 g tofuja
  • 3 rdeče čilije
  • 125 ml arašidovega olja
  • 2 stroka česna
  • čajno žličko nastrganega ingverja
  • limeto
  • žličko ribje omake
  • žlico rjavega sladkorja
  • olje za cvrenje


Priprava:

  • Čili sesekljajte na poljubno velike koščke, en čili lahko narežete tudi na tanjše trakove. Tofu narežite na manjše koščke. Česen zdrobite in sesekljajte, stisnite limetin sok.
  • V keramični posodici dobro zmešajte vse sestavine (razen olja za cvrtje), tako da bodo koščki tofuja dobro prekriti z marinado. Posodico pokrijte s plastično folijo in jo vsaj štiri ure, najbolje pa čez noč, marinirajte v hladilniku.
  • V vok vlijte malo olja, ga segrejte na visoki temperaturi in v njem postopoma pecite nekaj koščkov tofuja. Pecite jih okoli dve minuti oziroma toliko časa, dokler ne postanejo zlato rjavo zapečeni.
  • Ponudite še vroče kot okusno predjed ali kot prilogo k rižu.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.