Sestavine:
- 320 g lisičk
- 80 g šunke (dimljene)
- 4 mlade čebule
- 4 jajca
- 1 manjši kos ingverja
- 4 rezine toasta
- 1/2 limone (sok)
- 40 g masla
- 10 g jesenskih zelišč (mešana: resa, pelin, koper, rožmarin, timijan)
- sol
- poper
Priprava:
- Za toast z lisičkami in jesenskimi zelišči suho očistimo lisičke, večje razpolovimo. Mlado čebulo operemo, otremo in narežemo na fine obročke. Ingver olupimo in drobno sesekljamo. Šunko narežemo na majhne kocke.
- Zelišča dobro operemo, osušimo in na drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo maslo in v njem popražimo kocke šunke. Dodamo čebulo, lisičke, ingver in zelišča ter jih popražimo. Solimo in popramo.
- Rezine toasta na maslu popečemo. Zmešamo jajca ter jih umešamo k lisičkam, pustimo da le rahlo zakrknejo. Pokapamo z nekaj limoninega soka, lisičke porazdelimo po rezinah toasta ter toast z lisičkami in jesenskimi zelišči takoj postrežemo.
Nasvet:
Toast z lisičkami in jesenskimi zelišči je enostavna in hitro pripravljena jed.