Toast z lisičkami

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Kruhke lahko obložite tudi z lisičkami in jesenskimi zelišči. Za okusen zajtrk ali malico.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 320 g lisičk
  • 80 g šunke (dimljene)
  • 4 mlade čebule
  • 4 jajca
  • 1 manjši kos ingverja
  • 4 rezine toasta
  • 1/2 limone (sok)
  • 40 g masla
  • 10 g jesenskih zelišč (mešana: resa, pelin, koper, rožmarin, timijan)
  • sol
  • poper

Priprava:

  • Za toast z lisičkami in jesenskimi zelišči suho očistimo lisičke, večje razpolovimo. Mlado čebulo operemo, otremo in narežemo na fine obročke. Ingver olupimo in drobno sesekljamo. Šunko narežemo na majhne kocke.
  • Zelišča dobro operemo, osušimo in na drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo maslo in v njem popražimo kocke šunke. Dodamo čebulo, lisičke, ingver in zelišča ter jih popražimo. Solimo in popramo.
  • Rezine toasta na maslu popečemo. Zmešamo jajca ter jih umešamo k lisičkam, pustimo da le rahlo zakrknejo. Pokapamo z nekaj limoninega soka, lisičke porazdelimo po rezinah toasta ter toast z lisičkami in jesenskimi zelišči takoj postrežemo.

Nasvet:

Toast z lisičkami in jesenskimi zelišči je enostavna in hitro pripravljena jed.

več receptov z lisičkami poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.