To slastno jed iz ostankov pirhov in šunke morate preizkusiti

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Da ne boste pirhov in ostankov šunke "glodali" še cel teden, lahko iz njih ustvarite to okusno jed …
Oglej si celoten članek

Sestavine:

- 1 kg krompirja
- 5 kuhanih jajc
- narezana šunka (količina po želji)
- 750 mililitrov kisle smetane
- sol in poper
- olje 

Priprava:

Skuhajte krompir in ga narežite na kolute srednje debeline. Šunko in jajca narežite na manjše kose. Na pekač ali glineno posodo, ki ste jo premazali z oljem, položite plast krompirja, nato plast jajc in plast šunke. Tako zlagajte, dokler ne napolnite pekača skoraj do vrha, zadnja plast naj bo iz krompirja. Vsak sloj solite in poprajte po okusu. Zadnji sloj prelite s kislo smetano in jed za 25 minut postavite v pečico, predhodno ogreto na 180 stopinj.

Dober tek!  (vir: Miss7) 

Foto: Norbert Tutschek Kostanjeva lazanja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.