To se dogaja z vašim telesom, ko pijete čaj

Foto: Profimedia
Pitje čaja, pa naj gre za jutranji ali večerni ritual, blagodejno vpliva na naše telo.
Oglej si celoten članek

V hladnih dneh nič ne paše bolj od skodelice čaja. Ta topla tekočina na naše telo vpliva pozitivno, sploh, če smo pozorni, katero vrsto čaja pijemo. Štiri skodelice zelenega čaja na dan, naj bi pomagale pri izgubi maščobe okoli trebuha. Zeleni čaj namreč vsebuje antioksidante, ki pospešujejo kurjenje maščobnih oblog. Prav tako naj bi skodelica zelenega čaja ubila željo po čokoladi, čipsu in ostali nezdravi hrani. Za to poskrbi hormon kolecistokinin, ki se nahaja v zelenem čaju, piše hrvaški spletni portal Miss7. 

Magazin Nasveti, da se boste zjutraj zbudili lepi

Pozitivne učinke pa imajo tudi ostale vrste čaja, kot na primer kamilični, ki je poln vitaminov B2, B12 in E, ki skrbjo za čisto kožo. Kamilični čaj poveča proizvodnjo kolagena, vlaži kožo in poskrbi, da le ta ne bo videti uvela. Če imate težave s koncentracijo in utrujenostjo, je veliko bolj kot kava učinkovit črni čaj, ki vas bo budne držal do večera. Svojo čudežno moč pa ima tudi rdeči čaj (rooibos), ki je poln magnezija, minerala, ki sprošča mišice in zmanjšuje stres. Za to poskrbi aspalatin, ki se nahaja v čaju vrste rooibos.

Magazin Veste, kaj vam s temi znaki sporoča vaše telo?
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.