To je razlog, da se je Maja Keuc znebila svojega vzdevka Amaya

Foto: POP TV
Foto: POP TV
Uporabljala ga je kar 10 let.
Oglej si celoten članek

Maja Keuc, ki je dolga leta živela in delala na Švedskem, kjer so jo poznali pod vzdevkom Amaya, se je sedaj odločila, da uporabo tega umetniškega imena opusti. Kot je povedala za Žurnal24, je razlog naslednji: “Na začetku pandemije sem prišla v Slovenijo, kjer sem mislila, da bom ostala tri tedne, potem pa je naš švedski studio ostal zaprt kar dve leti in vsi smo bili primorani delovati na spletu. Vmes sem se odločila, da v Sloveniji ostanem in tukaj naprej gradim kariero in življenje. Vzdevek Amaya sem si nadela v tujini, ker nihče ni znal izgovoriti mojega priimka, v Sloveniji pa s tem nimamo težav in sem raje ostala Maja Keuc.”

Vrnitev v Slovenijo se je očitno zgodila z razlogom, saj je tu spoznala svojega srčnega izbranca. Da je njeno srce oddano Tilnu Zakrajšku, akademsko izobraženemu učitelju tolkal in bobnov, je sporočila marca lani: "Sem zelo srečno zaljubljena (nasmeh, op. a). Vesela sem, da sem v bistvu po petih letih prišla do točke, da mi je bilo na nek način tako dobro biti v svoji koži, da sem si rekla, da je čas za ljubezen. Pogledala sem v vesolje in si rekla: 'Zdaj sem jaz pripravljena', dati ljubezen, ker jo imam. Ne da jo dobim, ampak da jo dam. In prišla je, takoj v naslednjem tednu (nasmeh, op. a.).”

Pevka je pred kratkim s partnerjem napisala pesem Sama si kriva. Povod zanjo je bil njun prepir, takrat je Maja Tilna prosila, ali lahko iz verzov, ki jih je zapisala, napiše pesem. In tako je nastala Sama si kriva, ki poudarja, da je pomembna najprej iskrenost do sebe, potem pa tudi do partnerja. 

Ker je Tilen poleg tega, da je Majin partner, tudi njen tolkalist, sta golobčka dokaz, da uspešno usklajujeta poklicno in zasebno življenje. “Zaenkrat nama to nekako uspeva, ker v tem uživava. Ni čisto vedno enostavno, ker je za to seveda potrebno prehajanje iz vloge v vlogo, ampak sva oba pripravljena tudi na to, da če bi se kdo od naju odločil za drugo pot, bi to tudi podprla. Mislim, da je v odnosu izjemno pomembna želja po rasti in razumevanju drug drugega in tega se v najinem skupnem življenju zelo veselim. Tudi, ko stvari niso najbolj rožnate, ker je tudi to življenje,” je povedala za naš medij. 

Maja trenutno veliko nastopa. “22.10. v kinu Bežigrad končujem poletno turnejo novega albuma "Sončnice", že zdaj pa pripravljam nov material za album, poučujem in se pripravljam na zimsko turnejo. Želim in upam na še veliko let nastopanja in pisanja pesmi v slovenščini, zraven tega imam tudi svojo pevsko šolo, ki me navdihuje, da se nikoli ne neham učiti in izobraževati na področju glasbe. Trenutno že živim svoje sanje in vse, kar počnem, si želim delati samo še boljše in bolj optimizirano. Seveda imam konkretne oprijemljive cilje na tej poti, a si jih želim obdržati zase,” je bila skrivnostna o svojih ciljih.

Med napornimi nastopi pa si priljubljena pevka vzame tudi čas zase. “Sem človek, ki lahko hitro ne spi, ker se mi ponoči vklopi glava na 100 obratov ali pa je težko pomiriti živčni sistem takoj, ko prideš domov po nastopih, ker si še vedno poln adrenalina. Zato vsak dan pišem dnevnik skrbi in dnevnik hvaležnosti. To mi pomaga, da v vseh zelo dolgih in pestrih dnevih ostanem pri sebi in je moja glava čim bolj v redu. Seveda pa tudi redno telovadim,” nam je zaupala.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.