To je razlog, da se ena naših najboljših komedijantk seli v tujino

Foto: Marko Delbello Ocepek
Foto: Marko Delbello Ocepek
Za vsaj eno leto zapušča Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Naša najboljša komedijantka Martina Ipša in njena žena, Janja Zdolšek Ipša, sta pred kratkim sprejeli odločitev, da se preselita v tujino. Kam? Pot ju vodi v irski Dublin. 

“Zmeraj sem si želela potovati, si nabirati nove izkušnje in imeti nove izzive, ampak zaradi spleta okoliščin in družinskih obveznosti za to nisem imela možnosti. Lani pa sem odpotovala za en mesec v Toronto, da izkusim, kako je biti drugje, nastopati v angleškem jeziku v mednarodni zasedbi komikov. Izjemno sem uživala, bila sem tudi odlično sprejeta s strani občinstva. To je znova obudilo željo po potovanju in po obisku Dublina sem začutila, da je to mesto, kjer želim nekaj časa živeti in ustvarjati. Zaenkrat je v načrtu, da ostaneva vsaj eno leto, ampak bomo videli. Najboljši del pustolovščine je to, da vsega ne moremo načrtovati,” je za Žurnal24 povedala stand-up komičarka. 

Martina, ki ima za sabo več kot 1500 nastopov, je v podkastu za radio Veseljak pred kratkim povedala, da je izjemno vesela in privilegirana, da lahko živi od stand-upa. “Začetki so bili težki. Prvih sedem let ni bilo denarja za dopust, potem pa sva se z ženo naučili, da si morava vzeti čas zase. Če rečeva, da si bova v kratkem vzeli dopust, se to nikoli ne zgodi. Dnevi se napolnijo z dogodki. Zato dopust načrtujeva osem mesecev pred tem,” je dejala.

“Moj cilj v karieri je nasmejati čim več ljudi. Vem, da zveni nenavadno, ampak to je vedno moj prvi cilj. Vse drugo se zgodi zaradi tega, ker mi ta cilj uspe. Dodatno pa je cilj čim več nastopati, izboljšati svoj nastop, predvsem pa uživati v nepričakovanem,” je za Žurnal24 razkrila Martina.

Martina je že za Veseljak povedala, da je perfekcionistka, ki je zelo težko ponosna nase. “Na odru se mora zgoditi res nekaj posebnega, da sem ponosna nase,” je skromno povedala, za Žurnal24 pa dodala: “Priznam, da včasih težko čutim ponos in vem, da moram delati na tem, ampak, ko kdo pristopi do mene in mi pove, da so imeli res težke trenutke v življenju in da sem jih nasmejala, pa sem ponosna. Če lahko s tem, kar počnem, komurkoli pomagam, sem svoje naredila.”

Včasih pa se zgodi, da ima, ko stopi na oder, da bi nasmejala ljudi, tudi Martina težke trenutke. Lani marca je še isti dan, ko je izvedela, da je umrl oče žene Janje, morala nastopati. 

"Ena od neprijetnih strani mojega dela, ki pa ga nadvse obožujem, je, da se nastopa ne glede na okoliščine. Bila sem tudi bolna, z 39 vročine na odru. Nastopa pa se tudi, ko se zgodi kaj slabega. Danes je umrl dedek, sicer Janjin (Martinina soproga op. a.), ampak kot da je moj, mnogo let smo živeli skupaj, pazili en na drugega, pač družina," je povedala lani v čustvenem videu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:45 9. Oktober 2024.

    Je tle zmanjkal lizik?

  • www
    08:18 9. Oktober 2024.

    predlagam trdnevno praznovanje! Jupiiiii!!!

  • 07:19 9. Oktober 2024.

    Šla bo Irski Dublin. Kaj je še kje kakšen Dublin.?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.