Pomembno sporočilo švedskega tožilstva glede Joosta Kleina

Foto: epa
Foto: epa
Primer je zaprt zaradi pomanjkanja dokazov.
Oglej si celoten članek

Švedsko tožilstvo je sporočilo, da je zaključilo preiskavo nizozemskega evrovizijskega tekmovalca Joosta Kleina, ki je bil izključen iz finala tekmovanja za Evrovizijo po incidentu s članico produkcijske ekipe.

Snemalka je vložila policijsko ovadbo proti Kleinu, češ da ji je po svojem polfinalnem nastopu 9. maja v Malmöju "grozil". Nizozemska televizijska postaja AVROTROS je takrat sporočila, da je incident vključeval snemanje Kleina neposredno po prihodu z odra "v nasprotju z jasno sklenjenimi dogovori".

Evropska radiodifuzna zveza, ki nadzira dogodek, je Kleina diskvalificirala iz tekmovanja le nekaj ur pred finalom 11. maja, kar je AVROTROS kritiziral kot "nesorazmerno" z incidentom.

Švedski tožilec je zdaj dejal, da je primer zaprl zaradi pomanjkanja dokazov. "Danes sem zaključil preiskavo, ker ne morem dokazati, da je bilo dejanje namenjeno vzbujanju resnega strahu ali da je obstajal takšen namen," je v izjavi dejal višji tožilec Fredrik Jonsson.

dezurni@styria-media.si

evrovizija Ne boste verjeli, kakšna je predstavnica Irske brez ličil Video Tega doma niste slišali! Kaj se je v resnici zgodilo šefu Evrovizije ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 17:37 12. Avgust 2024.

    Glasbeniku se je zgodila velika krivica. Nihče že takrat ni vedel, kaj je bilo, ali je sploh kaj bilo. Šlo …

  • 17:25 12. Avgust 2024.

    Koga briga ti pede.rsko sranje

  • 16:52 12. Avgust 2024.

    Glavno, da so drek zamešal, da je fino smrdelo, zdaj so pa zaprli pokrov, ker ne morejo ugotovit kdo je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.