Za osnovni recept za pico najprej pripravimo kravajec. V 60–70 mililitrov vode zmehčamo kvas in malo sladkorja. Pazimo, da voda ne bo ne premrzla ne prevroča. Zmešamo moko, sol in olje ter vmešamo kravajec. Dolijemo preostanek vode in vse skupaj dobro zgnetemo. Priporočamo uporabo mešalnika za testo ali običajnega mešalnika.
Testo je treba gnesti tako dolgo, da postane voljno in se ne prijema posode. Kuhinjsko krpo na hitro pomočimo v mlačno vodo in ožamemo. Testo za pico prekrijemo s krpo in ga za pol ure postavimo na toplo, da vzhaja.
Nato testo razdelimo na štiri enako velike dele. Vsakega še enkrat dobro pregnetemo, da je popolnoma mehak. Vse štiri kose položimo na pomokano krpo in jih pustimo, da počivajo še pol ure.
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.
Testo za pico oblikujemo v okroglo pico, ga razvaljamo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Po okusu premažemo s paradižnikovo omako, obložimo s sirom in tako dalje. Pica se peče v pečici približno 15 minut.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.
nobenega sladkorja ni potrebno!!
dajte mi butli povedat, kako se pica obloži z ITD???