Testo za pico

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Če se peke domače pice še niste lotili le zato, ker ne znate narediti testa, zdaj ni več izgovora. Osnovni recept je čisto preprost. Naučite se ga!
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 500 g moke
  • 1 kocka kvasa (pribl. 40 g)
  • 1/4 l vode (mlačne)
  • 1 jedilna žlica soli
  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • paradižnikova omaka, sir itd. (za nadev)

Priprava:

  • Za osnovni recept za pico najprej pripravimo kravajec. V 60-70 ml vode zmehčamo kvas in malo sladkorja. Pazimo, da voda ne bo ne premrzla in ne prevroča. Zmešamo moko, sol in olje in vmešamo kravajec. Dolijemo preostanek vode in vse skupaj dobro zgnetemo. Priporočamo uporabo mešalnika za testo ali običajnega mešalnika.
  • Testo je treba gnesti tako dolgo, da postane voljno in se ne prijema na posodo. Kuhinjsko krpo na hitro pomočimo v mlačno vodo in ožamemo. Testo za pico prekrijemo s krpo in za pol ure postavimo na toplo, da vzhaja.
  • Nato testo razdelimo na 4 enako velike dele. Vsak kos še enkrat dobro pregnetemo, da je popolnoma mehko. Vse štiri kose položimo na pomokano krpo in pustimo, da počiva še 30 minut.
  • Pečico segrejemo na 200°C.
  • Testo za pico oblikujemo v okroglo pico in ga razvaljamo ter položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Po okusu premažemo s paradižnikovo omako, obložimo s sirom itd. Pica se peče v pečici pribl. 15 minut.

Več receptov za pice poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.