Testeninska solata s postrvjo

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Ljubitelji testenin si testeninsko solato s paradižnikom in dimljeno postrvjo lahko pripravite tudi za v službo. Vsekakor pa je jed odlična za lahko kosilo ali večerjo.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 350 g pisanih zvitih testenin
  • 10 listov peteršilja
  • 22 kosov češnjevih paradižnikov
  • 3 kosi mlade čebule
  • 200 g fileja dimljene postrvi
  • 150 g jogurta
  • 5 jedilnih žlic jabolčnega kisa
  • 5 jedilnih žlic sončničnega olja
  • sol in poper

Priprava:

  • Za solato s testeninami, paradižnikom in dimljeno postrvjo moramo najprej v večji količini slane vode skuhati testenine, jih odcediti in odstaviti.
  • V pečico, ki smo jo ogreli na 160 stopinj, vstavimo 12 češnjevih paradižnikov, začinjenih z malo oljčnega olja in soli. Dušimo 10 minut.
  • Medtem dobro operemo liste peteršilja, jih otresemo do suhega, preostale paradižnike prepolovimo, mlado čebulo narežemo na tanke obročke, postrvi odstranimo kožo in meso natrgamo na večje kose. Jogurt, kis in sončničo olje zmešamo, primešamo ostalim sestavinam in dodamo testenine. Začinimo s soljo in poprom.
  • Okrasimo s češnjevimi paradižniki in svežim peteršiljem ter takoj postrežemo.

Nasvet:

Solata s testeninami, paradižnikom in dimljeno postrvjo je odlična večerna jed, ki jo lahko poljubno popestrimo z različnimi dodatki.

več solat s testeninami poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.