Za solato s testeninami, paradižnikom in dimljeno postrvjo moramo najprej v večji količini slane vode skuhati testenine, jih odcediti in odstaviti.
V pečico, ki smo jo ogreli na 160 stopinj Celzija, vstavimo 12 češnjevih paradižnikov, začinjenih z malo oljčnega olja in soli. Dušimo 10 minut.
Medtem dobro operemo liste peteršilja in otresemo do suhega. Preostale paradižnike prepolovimo, mlado čebulo narežemo na tanke obročke, postrvi odstranimo kožo in meso natrgamo na večje kose. Jogurt, kis in sončnično olje zmešamo, primešamo preostalim sestavinam ter dodamo testenine. Začinimo s soljo in poprom.
Okrasimo s češnjevimi paradižniki in svežim peteršiljem ter takoj postrežemo.
Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.