Sestavine:
- 2 veliki čebuli
- 1 strok česna
- 100 g slanine
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlici drobnjaka (nasekljanega)
- 4 žlice belega vina
- 400 g testenin (npr. metuljčki)
- sol
- 50 g sira pekorino (nariban ovčji sir)
Priprava:
- Čebulo olupimo in narežemo na obročke. Olupljene stroke česna drobno nasekljamo. Slanino narežemo na drobne trakove.
- V ponvi oziroma posodi segrejemo olje ter popečemo čebulo, česen in slanino. Čebulni obročki in slanina naj posteklenijo, ne porjavijo.
- Dodamo drobnjak in vino ter kuhamo nekaj minut pri nizki temperaturi.
- Medtem v slanem kropu skuhamo testenine al dente. Precedimo in dodamo k čebuli, slanini in česnu. Vse dobro premešamo in postavimo s kuhališča.
- Testeninam s čebulo in slanino dodamo sir pekorino.
Nasvet:
Za testenine s čebulo in slanino uporabimo slanino, ki ima močan okus, s čimer dodamo jedi posebno noto.
več receptov za testenine poiščite tukaj!