Tega filma se veselijo v vseh državah bivše Jugoslavije

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Težko pričakovani film, ki govori o življenju in karieri enega največjih hrvaških košarkarjev vseh časov, v naše kinematografe prihaja v začetku novembra.
Oglej si celoten članek

Film Dražen, posnet ob 60. obletnici rojstva Dražena Petrovića, prinaša fascinantno zgodbo o "košarkarskem Mozartu", ki je s svojo igro osvojil ne le Hrvaško in Evropo, temveč tudi ZDA. Film je bil med drugim posnet na avtentičnih lokacijah v Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju in New Yorku, kar še dodatno prispeva k čustveni moči zgodbe.

Film režiserja Danila Šerbedžije ter avtorjev in producentov projekta Ljuba Zdjelarevića ter Ivorja Šiberja bo premierno prikazan na Draženov rojstni dan v njegovem rojstnem mestu, 22. oktobra v Šibeniku, v Ljubljani pa se bo premiera zgodila 6. novembra. 

"Ime Dražena Petrovića vzbuja občudovanje po vsem svetu, ne le v košarki, ampak tudi kot sinonim za uresničevanje sanj s trdim delom. Medtem ko so ga mnogi spoznali skozi njegove športne uspehe, smo želeli prikazati zgodbo človeka na veliko platno - njegovo odraščanje, njegov odnos do družine in do ljudi iz zasebnega in poklicnega življenja, ki so ga podpirali na njegovi poti do vrha. Zato ne gre za tipičen športni film, ampak je poudarek bolj na Draženovi osebni zgodbi," pojasnjujeta producenta Zdjelarević in Šiber.

V glavni vlogi je zaigral Domagoj Nižić. Draženovega starejšega brata Aleksandra Petrovića igra Pavle Matuško, med igralsko zasedbo pa sta še Zrinka Cvitešić, kot Draženova mama Biserka, in nekdanji pevec Hladnega piva Mile Kekin, ki je utelesil slavnega trenerja Mirka Novosela.

Napovednik opisuje film kot "zgodbo o preprostem fantu, ki mu je usojeno postati velik", in gledalca popelje na ganljivo popotovanje skozi življenje Dražena Petrovića – od njegovih začetkov v Šibeniku do tragične smrti leta 1993.

Film, ustvarjen po scenariju Ivana Turkovića Krnjaka in pod režijsko taktirko Danila Šerbedžije, prinaša globoko čustven in intimen prikaz življenja te legendarne športne ikone.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.