Teden otroka v slovenskih porodnišnicah

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Presenečenje za malčke in njihove mamice.
Oglej si celoten članek

Generalna skupščina Združenih narodov je že leta 1954 spodbudila države, naj si izberejo svoj dan otroka, na praznik otroka in njegove pravice pa je z Deklaracijo o otrokovih pravicah in Konvencijo o otrokovih pravicah opozoril tudi UNICEF.

Slovenci praznujemo dan otroka prvi ponedeljek v oktobru, praznik pa obeležujemo cel teden. Teden otroka pa praznuje tudi podjetje DM drogerie markt Slovenija, ki bo v oktobru preobleklo porodnišnice. Poleg maminih naročij bo novorojenčke v porodnišnicah pričakal prijaznejši ambient, saj bo odslej v vsaki od 14 slovenskih porodnišnic viselo pet profesionalnih fotografij novorojenčkov. Stene porodnišnic bodo v oktobru torej zaživele v novi podobi in mamice popeljale na čarobno popotovanje. Direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo, specialist ginekologije in porodništva, se navdušuje nad gesto podjetja DM: "Razveselimo se vsakega sodelovanja in pozornosti, ki še poudari že tako izjemen trenutek v življenju. Projekt pozdravljam, saj bodo fotografije odlično poudarile lepoto rojstva in še polepšale bivanje mamic ter njihovih novorojenčkov."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.