Talenti: Javnost na nogah, ta fant je pokazal neverjeten talent!

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Na talentih prvič šahovska točka.
Oglej si celoten članek

Včeraj se je začela dolgo pričakovana 10. sezona šova Slovenija ima talent. “Tole utegne biti ena najboljših sezon pri nas in širše," je za 24ur.com povedal žirant Lado Bizovičar. Poleg njega so žirantske stolčke zasedli še Ana Klašnja, Marjetka Vovk in Andrej Škufca.

Svoj talent je predstavil tudi 8-letni Edvard. Pri izvedbi točke mu je pomagala 7-letna sestra Frida. "Talent imava pri matematiki, šahu – jaz sem prvak pri 8 letih, Frida je prvakinja do 8 let. Lani sem se naučil 1.511 decimalk 'pi-ja'.” Tako se je predstavil Edvard in že takoj poskrbel za navdušenje v dvorani. 

Nato je prvič v zgodovini tega šova sledila šahovska točka. Lado je izbral 10. kombinacijo od 33 možnih kombinacij štirih figur. Frida je figure postavila na polja. Lado je nato po želji premikal figure in glasno govoril polja, na katera naj Frida postavi figure, Edvard pa je moral premike računati v glavi ter po 20 potezah povedati, kje točno stojijo figure. 

Bistroumni 8-letnik je pravilno uganil vse figure in poskrbel za plaz navdušenja. “Izjemno sta simpatična, zelo izvirna točka, jaz sem navdušena,” je povedala Marjetka. “Bila sta perfektna, obožujem vaju,” je dodala Ana. Tudi Škufca ni skoparil z besedami: “Sta prava genija, da sta iz šaha naredila točko.” 

Za največje presenečenje pa je poskrbel Lado. “Ne vem, ali lahko drugače dam komentar kot takole,” je rekel in pritisnil na zlati gumb, kar pomeni, da sta brat in sestra prišla neposredno v polfinale. 

Čestitke so se vsule tudi na družbenih omrežjih. ‘Čestitke, to je noro’, ‘Prava sladkorčka’, ‘Na mladih svet stoji’ so se glasili komentarji.

 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 14:33 30. September 2024.

    Kaj ne, jaz še kar stojim na nogah,,, sploh se ne bom več usedu.

  • 14:30 30. September 2024.

    Sramotno in neverjetno je, o tem sploh pisati..Že 10 let gledamo eno isto bedo POP tv. Ne vem ali so …

  • 13:52 30. September 2024.

    To ni za talente, to je primer za CSD!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.