Tako vam bo holandska omaka uspela!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sezona belušev je v polnem teku.
Oglej si celoten članek

Začela se je sezona ljubiteljev belušev, ki so izjemno zdravi, saj vsebujejo veliko vitamina A , C in K.

Belih belušev si brez holandske omake ne znamo predstavljati, mnogim pa priprava povzroča težave, saj moramo zmes z rumenjaki mešati nad posodo z vrelo vodo, zaradi česar jajca lahko zelo hitro zakrknejo.

Če bi se radi temu izognili, poskusite ta hitri recept. Omaka ne bo nič manj kremasta.

Recept za hitro in kremasto holandsko omako

Potrebujete:
200 g masla 
limeto
čajno žličko dijonske gorčice 
čajno žličko polnomastne smetane 
čajno žličko sladkorja 
 ½ žličke vinskega kisa (belega) 
sol, poper

S paličnim mešalnikom zmešamo vse rumenjake z limetinim sokom, gorčico, smetano, sladkorjem in malo soli. 
V ponvi stopimo maslo in na hitro segrejemo. Nato stopljeno maslo počasi dodajte jajčni mešanici in nadaljujte z mešanjem. Začinite s soljo in poprom ter dodajte beli vinski kis. 

Namig: da bo omaka nekoliko bolj tekoča, lahko v zmes vmešate malo vroče vode, v kateri so se kuhali šparglji.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.