Tako hudo je danes z Michaelom J. Foxom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Michael J. Fox je diagnozo dobil, ko mu je bilo 30 let.
Oglej si celoten članek

Film Vrnitev v prihodnost ga je katapultiral med zvezde, a brezskrbnega veselja nad vzhajajočo kariero je bilo kmalu konec. Leta 1991 so zdravniki Foxu namreč povedali, da je zbolel za Parkinsonovo boleznijo. Do leta 2001 je igral v seriji Spin City, od 2010 pa do 2016 pa se je pojavljal v nadaljevanki The Good Wife, četudi se je uradno upokojil že leta 2000. 

Po teh nadaljevankah so bili njegovi nastopi pred kamero vedno redkejši, sedaj pa je njegove igralske kariere, kot kaže, zares konec.
Igralec je v pogovoru za People razkril, da je bolezen prizadela njegov kratkoročni spomin, vse bolj pa tudi govor. Zvezdnik je povedal tudi, da ne more več igrati kitare ali risati.

Foto: Profimedia michael j. fox
Na srečo je našel novo strast – pisanje. Sredi novembra bo izšla njegova četrta avtobiografija No Time Like the Future. "Ostalo mi je le še pisanje, na srečo, me to zares veseli,“ je povedal 59-letni Kanadčan, ki je moral pred dvema letoma na težko operacijo. Ob njegovi hrbtenici je zrasel tumor. Po posegu se je moral spet učiti hoje in ko je že kazalo, da je najhujše za njim, je spet udarila kruta usoda. V kuhinji je nesrečno padel in si poškodoval roko. "To je bil najbolj temen trenutek v mojem življenju,“ se spominja Fox, ki pa je kmalu spet našel upanje, da ga čakajo lepši časi.

"Optimizem res temelji na hvaležnosti. Optimizem bo trajen, če se vedno znova vračaš k hvaležnosti in sprejemanju. Sprejmeš, da se je to zgodilo, in sprejmeš to, kar je. To ne pomeni, da se ne smeš truditi za spremembo. Prav tako to ne pomeni, da moraš situacijo sprejeti kot neke vrste kazen ali pokoro, le postavi jo na pravo mesto. Nato poglej, koliko časa še imaš za napredovanje in nadaljuj," pravi zvezdnik, ki je moč črpal tudi iz svoje ljubeče družine. Z ženo Tracy imata štiri otroke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.