Kolikokrat se vam je zgodilo, da je bil pire krompir grudast, voden ali lepljiv? Verjetno sploh niste vedeli, da lahko z eno samo dodatno sestavino pire krompir znatno izboljšate. Kot pravi kulinarična strokovnjakinja Sara Foster, je to magična sestavina korenina pastinaka.
Še nekaj nasvetov:
- Krompir narežite na večje kose, saj ti med kuhanjem vase vpijejo več vode kot manjši kosi. Kosi, prepojeni z vodo, se lepše vežejo na maslo in mleko, ki ga dodate kasneje.
- Krompir je treba dati v hladno vodo in ga kuhati na majhnem ognju. Ko je krompir skuhan ga ne pustite stati v vreli vodi. Takoj ga morate zmešati z maslom in mlekom. Ko pire pripravite, lonec pokrijte in ga pustite stati tri do pet minut.
- Če si želite, da bi bil pire krompir čim bolj penast, uporabite mešalnik, ki ga sicer uporabljate za biskvitno testo. Ta bo vanj vmešal tudi zrak, zaradi katerega bo struktura pireja še lepša.