Tako boste pripravili popoln pire krompir

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Seveda pire krompir ni neka mojstrovina kuhinje, a vseeno se nam kdaj tudi zalomi. S spodnjim receptom, bo vedno pripravljen popolno.
Oglej si celoten članek

Kolikokrat se vam je zgodilo, da je bil pire krompir grudast, voden ali lepljiv? Verjetno sploh niste vedeli, da lahko z eno samo dodatno sestavino pire krompir znatno izboljšate. Kot pravi kulinarična strokovnjakinja Sara Foster, je to magična sestavina korenina pastinaka.

Foto: Profimedia pastinak Korenino olupite (kot olupite korenje) in ga skuhajte skupaj s krompirjem. Fosterjeva pravi, da lahko namesto pastinaka dodate tudi sladek krompir ali repo. Lahko pa se odločite kar za vse tri sestavine na enkrat.

Še nekaj nasvetov:

  1. Krompir narežite na večje kose, saj ti med kuhanjem vase vpijejo več vode kot manjši kosi. Kosi, prepojeni z vodo, se lepše vežejo na maslo in mleko, ki ga dodate kasneje.
  2. Krompir je treba dati v hladno vodo in ga kuhati na majhnem ognju. Ko je krompir skuhan ga ne pustite stati v vreli vodi. Takoj ga morate zmešati z maslom in mlekom. Ko pire pripravite, lonec pokrijte in ga pustite stati tri do pet minut.
  3. Če si želite, da bi bil pire krompir čim bolj penast, uporabite mešalnik, ki ga sicer uporabljate za biskvitno testo. Ta bo vanj vmešal tudi zrak, zaradi katerega bo struktura pireja še lepša.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.