Homolka je predelala več kot 80 receptov, da bi bile njene slaščice manj kalorične in bolj hranljive. To so njeni triki.
Manj maščobe, več sadnega pireja
Homolka je v svojih receptih kar 50 odstotkov masla ali olja zamenjala z bučo, jabolčno omako ali sadnim pirejem. Če je sredica slaščic zaradi sadja preveč vlažna, naslednjič uporabite malo več masla kot prvič.
Uporabite avokado
Namesto masla slaščici dodajte avokado. Slaščice bodo manj kalorične in bolj zdrave.
Belo moko zamenjajte s polnozrnato
Homolka svetuje, da polovico predpisane bele moke zamenjate za polnozrnato.
Zmanjšajte sladkor
Avtorica je ugotovila, da večina slaščic vsebuje preveliko sladkorja. Količino sladkorja je v svojih receptih zato zmanjšala za 25 odstotkov. Občasno pa namesto sladkorja uporablja med ali javorjev sirup.
Uporabite posneto mleko
Če vam navadno mleko povzroča zdravstvene težave, lahko namesto njega uporabite mandljevo mleko.
Tako bodo vaše sladice bolj zdrave
Gina Homolka, avtorica izjemno popularnega bloga Skinnytaste, o tem, kako ustvariti slastne in manj kalorične slaščice.