Tak česen je še bolj zdrav

Foto: Shutterstock Zivljenje 03.03.14, cesen, hrana foto: shutterstock
Od česna je bolj zdrav le star česen, ki že nekaj dni kali.
Oglej si celoten članek

To so odkrili znanstveniki z Univerze v Iowi, ki so svoje novo dognanje o česnu predstavili v ameriški strokovni reviji Journal of Agricultural and Food Chemistry. Ugotovili so namreč, da kaljenje tako kot pri številnih drugih rastlinah oziroma semenih pri česnu spodbudi nastanek novih snovi, ki imajo močan antioksidativni učinek na celice in so tudi v številnih drugih pogledih izjemno koristne zdravju.

Stroki česna naj bi bili najbolj kakovostni peti dan po vzkaljenju, nato pa začne raven koristnih snovi v njih znova hitro upadati. Naslednjič, ko vam začne česen v hladilniku kazati zelene poganjke, ga zato nikar ne zavrzite med bioodpadke, temveč ga raje čim prej pojejte.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.