Svobodni, ker jih Zahod ne opazi

Foto: Žurnal24 Zemlja gruva
Nu Sound of Belgrade. Trije bendi nove urbane glasbene scene v Beogradu danes v Kinu Šiška.
Oglej si celoten članek

Zemlja Gruva

Foto: Žurnal24 Zemlja gruva Kakšen je sodoben urban človek v Beogradu?

Imeti mora veliko energije in verjeti vase, saj lahko hitro postane zafrustriran zaradi neopaženosti v množici neurbanih kreatur, ki se promovirajo prek lokalnih medijev.

Kakšni so trenutno glasbeni trendi v Beogradu?

To, da jih menedžerji z Zahoda verjetno še dolgo ne bodo opazili, daje beograjskim glasbenikom svobodo, da ustvarjajo glasbo, ki je všeč njim in ne tistim, ki narekujejo trende.

Ali dobro sodelujemo na področju kulture?

Sodelovati bi morali intenzivneje. Dogodek bo pokazal, ali je mogoče območje nekdanje Jugoslavije spet združiti v enoten kulturni prostor.

Svi na pod

Foto: Žurnal24 Kakšen je sodoben urban človek v Beogradu?

Ima široka obzorja, je brez predsodkov, duhovit in izobražen. Ni obremenjen z modernimi trendi, ni suženj statusnih simbolov, politika ga ne zanima.

Kakšni so trenutno glasbeni trendi v Beogradu?

Zelo se razlikujejo od trendov Zahodne Evrope. Trenutno smo priča neke vrste prelomnici na naši glasbeni sceni in čas bo pokazal, ali smo dovolj močni, da vse spremenimo.

Ali dobro sodelujemo na področju kulture?

Na področju medijev zelo skromno. Veliko ljudi iz Srbije bi obiskalo kakšen koncert v Sloveniji, a po navadi o njem slišimo šele, ko je mimo.

Sevdah Baby

Foto: Žurnal24 Sevdah Baby Kakšen je sodoben urban človek v Beogradu?

Zelo pogumen človek, ki ne pristaja na sistem vrednosti v srbski pop glasbi, ampak poskuša s svojim delom postaviti nove glasbene standarde. To je svetovljan, ki mu državne in glasbene meje ne predstavljajo težav.

Kakšni so trenutno glasbeni trendi v Beogradu?

Obstajata dve vzporedni realnosti: ena je ustaljena retrogradna pop in pop-folk estradna scena, druga underground pop scena – čeprav je to groteskna sintagma, gre za realno stanje.

Ali dobro sodelujemo na področju kulture?

Če govorim iz osebnih izkušenj, dobro. Skladal sem glasbo za film Tu pa tam Mitje Okorna. Lahko pa bi bilo sodelovanje še močnejše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.