Svinjski kotleti

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
K svinjskim kotletom v omaki odlično teknejo široki rezanci. Dober tek!
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 6 svinjskih kotletov
  • sol
  • maščoba
  • 200 g čebule
  • 40 g moke
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 60 ml belega vina
  • 2 kisli kumarici
  • 2 čajni žlički kaper
  • 2 čajni žlički gorčice
  • ščepec sladkorja
  • peteršilj (drobno sesekljan)

Priprava:

  • Kotlete najprej potolčemo, jih na robovih zarežemo, solimo, povaljamo v moki in na obeh straneh na maščobi popražimo.
  • Drobno sesekljano čebulo popražimo na isti maščobi, na kateri smo pražili kotlete, zgostimo z moko in dodamo paradižnikovo mezgo. Vse skupaj še malo popražimo.
  • Nato prelijemo z vinom in dodamo pol litra vode. Dodamo kotlete in vse skupaj dušimo. V omako primešamo narezane kumarice, kapre, gorčico, sladkor in peteršilj.

Več mesnih jedi poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.