Stvari, ki ne sodijo v sušilni stroj

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sušilni stroj je marsikomu olajšal življenje, a je treba biti pri njegov rabi vseeno pozoren.
Oglej si celoten članek

Nekaterih kosov perila preprosto ne smete dati v sušilni stroj, če jih želite še nositi. 

Kopalke bodo zaradi sušilnega stroja izgubile svojo elastičnost. 

Hlačne nogavice se bodo na takšni vročini skrčile. 

Kopalniške preproge z gumijasto podlogo prav tako niso primerne za sušenje v sušilnem stroju. Temperatura bo poškodovala podlogo, ki bo odstopila od preproge in se začela trgati. Poleg tega lahko guma zaradi pregrevanja v sušilnem stroju zagori. 

Modrčki ne sodijo v sušilni stroj. Zaradi previsoke temperature lahko pride do sprememb v elastičnosti modrčka in njegovi obliki. 

Oblačila, ki imajo okraske, lahko med sušenjem v sušilnem stroju poškodujejo druga oblačila. Posamezni okraski pa lahko zaradi vrtenja odpadejo. 

Če je na listku na oblačilih navedeno, da niso primerna za sušenje v sušilnem stroju, potem to upoštevajte. Če sledite navodilom proizvajalcev glede nege oblačil, bodo ta zelo verjetno dlje časa ostala taka, kot ste jih kupili. 

Pričakujte, da superge po sušenju v stroju ne bodo več takšne, kot so bile prej. 

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:51 22. Julij 2016.

    Vse gornje navedbe so s predpostavko, da gre za KLASIČNI sušilni stroj. Že kar nekaj časa prodajajo stroj s toplotno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.