Štorklje odganjajo s strmenjem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prihodnji teden se bo v avstrijskem mestu Zeltweg odvijal letalski šov, ki ga znajo zmotiti štorklje. Organizatorji so zato na pomoč poklicali vojake, ki bodo ptice odganjali s strmenjem.
Oglej si celoten članek

Štorklje, ki znajo biti med izvajanjem letalskega šova še posebej nadležne, bo ustrahovalo 24 vojakov, to pa bodo morali početi brez uporabe strelnega orožja, saj ga organizatorji strogo prepovedujejo. Ptice se namreč ob zvoku pušk ne ustrašijo več, bolj jih spravi ob živce nenehno strmenje. "Opazili smo, da ta metoda deluje," je povedal okoljevarstvenik Siegfried Prinz. S tem želijo štorklje zaščiti pred nevarnimi motorji letal, ki jih lahko povlečejo vase.

Organizatorji so jih sicer poskušali odgnati s hrano, a se je to izkazalo za neuspešno. Prihodnji teden jih bodo zato vojaki od jutra do večera odganjali s strmenjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.