Štiri zvezdice za malega smarta

Foto: Žurnal24 Smart je skupaj ni dosegel maksimalnega števila zvezdic.
Smartov model ForTwo je na testiranjih agencije Euro NCAP za varnost pred trčenji prejel štiri zvezdice.
Oglej si celoten članek

Ocenjevalci so mu za čelni trk dodelili 13 točk, medtem ko jih je za stranski trk prejel 14, kar je ob dodatni točki za opozorilo pred nepripetjem varnostnih pasov zneslo 28 točk.

To je zadostovalo za štiri od petih možnih zvezdic. Ker dvosed nima zadnjih sedežev, testa za varovanje otrok niso mogli izvesti, čeprav ima avtomobil na sovoznikovem sedežu v okviru dodatne opreme možnost vgradnje isofixovih držal za otroški sedež. Ob tem je budno oko preiskovalcev
zmotila preslabo opozorilo, da je potrebno pred montiranjem otroškega sedeža izklopiti sovoznikovo stransko blazino.

Za varnost pešcev pred trki z njim so malemu avtomobilu namenili dve od štirih zvezdic, pri čemer so testne lutke zaznale velike možnosti poškodbe glave ob trku z malim vozilom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.