Stefan Raab opravil z Evrovizijo

Foto: Žurnal24 Stefan noče več imeti opravka z Evrovizijo. (Foto: EPA)
Nemški pevec, zabavljač in televizijski voditelj Stefan Raab se je odločil potegniti črto pod tekmovanje za pesem Evrovizije.
Oglej si celoten članek

"Odločil sem se, da predam umetniško in vsebinsko odgovornost za nemško udeležbo na tekmovanju. V prihodnje tako ne bom več sodeloval niti kot voditelj, predsedujoči komisiji, skladatelj ali glasbeni producent," je svojo odločitev pojasnil Raab.

 

Na letošnjem Eurosongu, ki je minuli teden potekal v Düsseldorfu, je Raab nastopil kot eden od voditeljev prireditve in na začetku celo odpel lansko nemško zmagovalno pesem Satellite v rockabilly verziji. "Finale letošnjega Eurosonga v Nemčiji je bilo absolutni vrhunec moje kariere na tekmovanjih Evrovizije," je danes sporočil 44-letni Raab, ki je s pevko Leno na prireditvi v Oslu lani pripomogel k zmagi Nemčije.

 

Foto: Žurnal24 Stefan Raab

Raab je sicer na Eurosongu leta 2000 tudi sam nastopil s pesmijo Wadde hadde dudde da?, s katero je zasedel 5. mesto. V vlogi skladatelja nemške predstavnice za Evrovizijo se je pojavil še dvakrat, med drugim je napisal pesem za Guilda Horna z naslovom Guildo hat euch lieb, ki se je gledalcem v Stockholmu leta 1998 vtisnil v spomin s svojim kontroverznim nastopom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.