Ste že videli najbolj osovražen video na Youtubu?

Foto: youtube
Foto: youtube
Ne samo to. Ustvaril ga je ravno Youtube!
Oglej si celoten članek

Youtube je platforma, ki ima preko 3.9 bilijona posnetkov, ki se objavljajo skoraj vsako minuto. Na platformi je vse od intervjujev, filmov, recenzij, šal, do animacij in dokumentarcev, ki zbirajo milijone ogledov, všečkov in nevšečkov.

Čeprav se je Google leta 2021 odločil za drzno potezo, saj je skril število nevšečkov, ki jih prejme video, je vseeno znan najbolj osovraženi video na platformi. To je video z naslovom Youtube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind, ki ima več kot 23 milijonov nevšečkov in samo 3 milijone všečkov. Ustvaril ga je ravno Youtube.

Za kaj gre? Videoposnetek je bil narejen z namenom, da povzame najpomembnejše trenutke in najbolj priljubljeno ustvarjalce leta 2018. Čeprav je biti v takem posnetku velika čast, pa so ustvarjalci Youtuba po objavi na veliko presenečenje doživeli hladen tuš. Uporabniki platforme so posnetku kmalu po izidu namenili 10 milijonov nevšečkov, v šestih letih pa je številka zrasla na 23.

Uporabniki so bili ogorčeni, saj je Youtube po njihovem mnenju z vsebino preveč poskušal ugajati oglaševalcem, poleg tega pa ni vključil nekaterih veliko priljubljenih Youtuberjev. “Video je tako ločen od skupnosti in ustvarjalcev. Vesel sem, da nisem bil v njem,” je komentiral švedski Youtuber PewDiePie.

Med komentarji posebej izstopa mnenje, ki je dobilo okrog 50 tisoč všečkov: “Ironično je, da je YouTube naredil video z največ nevšečki na svoji platformi. Bolj noro od tega ne more biti.”

Do leta 2018 je naslov najbolj osovraženega videa nosila pesem Baby pevcev Justina Bieberja in Ludacrisa z 12 milijoni nevšečkov, ki je izšel leta 2010.

Kdo bi si mislil, da Justin Bieber, ki je bil v videu še otrok, 14 let kasneje še vedno poje, zdaj z globljim glasom, s priljubljeno manekenko Hailey Bieber pa imata novorojenčka …

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.