Kako jeste kivi? Ga olupite? Ali ga prerežete in nato njegovo meso pojeste z žlico? Napačna je tako varianta A kot tudi varianta B.
Novozelandci pojedo ves kivi – s kožo vred, saj ta vsebuje mnogo hranilnih snovi kot kalij, železo in vitamin C. Če boste naslednjič poskusili še kožo, je pomembno, da kupite bio kivije in da sadež dobro operete.
Kivi pa ni edini sadež, ki ga lahko pojeste z olupkom. V to kategorijo spadajo na primer tudi kakiji, ki jih večina olupi. Prav tako vam ni treba olupiti bučk, korenja, gomolja mlade kolerabe, kumar in redkvic.
Pred uporabo ta živila s krtačko operite pod mlačno vodo.
Še ena cvetka Irene Kolar!!! Naj kar je kosmat kivi, jst ga imam doma bio, pa ga niti v sanjah …
Naj kar Kiviji jejo cele kivije. :-) Ok, za kaki, korenje, ... ampak ne za kosmat olup kivija. Brrr --- …