Stallone razburil Ruse

Foto: FameFlynet
Foto: FameFlynet
V Sankt Peterburgu razstavljajo Stallonejeva slikarska dela.
Oglej si celoten članek

Ruski državni muzej v Sankt Peterburgu je danes odprl razstavo abstraktnih slik, ki jih je ustvaril nihče drug kot junak ameriških akcijskih filmov Sylvester Stallone. Gre za retrospektivo, ki so jo poimenovali Sylvester Stallone. Art. 1975-2013, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Avtor je izrazil upanje, da bodo njegova dela publiki všeč in dodal, da bi svoje življenje, če bi imel možnost, raje posvetil slikanju in kiparjenju kot nastopanju v akcijskih uspešnicah.

Medtem ko so v muzeju umetnost 67-letnega Stalloneja pohvalili, so mnogi v Rusiji nad odločitvijo za takšno razstavo ogorčeni, ker je na platnu upodobil protiruskega junaka Ramba. Drugi menijo, da je prostor v muzeju dobil le zaradi svoje filmske slave. Igralec, ki je pred odhodom v svet filma študiral umetnost, jim odgovarja: "Če je moj obisk za nekatere izziv, pa naj bo tako." Direktor muzeja Vladimir Gusev pa dodaja: "To je resničen umetnik. Ruski muzej ne razstavlja šibkih umetnikov."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.