Spoznajte pravega nosoroga

Foto: Žurnal24 V primeru dežja bo predstava v Viteški dvorani. (Foto: Matej Peternelj)
Gledališko postavitev z glasbo v živo, nov avtorski portret Ivana Peternelja z naslovom Nosorog si lahko ogledate nocoj ob 21. uri v slikovitem ambientu Plečnikovih Križank.
Oglej si celoten članek

Prabitje. Izumirajoča in ogrožena vrsta, zaščitena pred popolnim izginotjem. Težka zemeljska žival, ki s svojim rogom in strašno silo vzbuja grozo, kadar brani svoj prostor bivanja. Njegov edini sovražnik je človek - divji lovec. Nosorog je prispodoba za ustvarjalca.

Abstraktne gledališke podobe govorijo o osamljenosti ustvarjanja, o individualizmu. Idejni svet posameznika je enkraten in neponovljiv. Posameznikovi resnični sovražniki so njegovi notranji strahovi. Grožnja zunanjega sveta je samo odsev temačnih likov, ki pobegnejo iz polja nezavednih vsebin. Črne figure so podobe teh demonskih divjih lovcev iz temnih sanj. Njihove mračne ptice so kot slutnja smrti. Nosorogov rog je idejni falus, ki oplaja. Kastracija ideje je za ustvarjalca samomor.

Za vstopnico boste odšteli 5 evrov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.