Špargljeva pica

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Iz pečice naj zadiši po pici. Takšni pomladni – s šparglji, posušenimi paradižniki in rukolo.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 2 pesti rukole (čisto na koncu)
  • sol
  • poper
  • oljčno olje

Obloga za pico:

  • 1 beluš (zelen)
  • 3–4 jedilne žlice paradižnika (posušenega ali vloženega v olju)
  • 100 g crème fraîche
  • 100 g kisle smetane
  • limonov sok

Testo za pico:

  • 250 g moke
  • 20 g kvasa
  • 125 ml vode
  • 1 jajce
  • 1 čajna žlička soli
  • 2 čajni žlički sladkorja

Priprava:

  • Za špargljevo pico s posušenimi paradižniki najprej pripravimo testo.
  • Toplo vodo (45 °C) zmešamo s sladkorjem in kvasom. V skledi na sredini z moko naredimo vulkan, vanj vlijemo mešanico iz kvasa in zmešamo z nekaj moke. Kvašeno testo pokrijemo in pustimo počivati na toplem 30 minut.
  • Čez 30 minut v testo vmesimo jajce in sol ter pustimo še 10 minut počivati na toplem. Nato še enkrat zgnetemo, dokler v testu ni več grudic.
  • Testo damo na pekač, obložen s papirjem za peko, in ga na tanko razvaljamo. Zmešamo crème fraîche in kislo smetano ter začinimo s soljo, poprom in nekaj limonovega soka.
  • Surov špargelj olupimo, razpolovimo in po dolžini narežemo na kose. Paradižnike na grobo sesekljamo, drobnjak narežemo na fine obročke.
  • Crème fraîche namažemo na testo, nato porazdelimo šparglje in paradižnike.
  • Špargljevo pico s posušenimi paradižniki pečemo od 25 do 30 minut pri 160 °C. Pečeno pico posujemo z rukolo in pokapljamo z oljčnim oljem.

več receptov za pice poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.